Wednesday, May 5, 2010

Poněšice


Včera 4.5 jsme přijeli do rekreačního zařízení AMU-do Poněšic. Hned po příjezdu jsme se šli najíst do jídelny a poté jsme se šli ubytovat do nových hezkých chatek. Celé odpoledne poprchávalo, ale nás to neodradilo a většina z nás šla sportovat. Kluci hráli fotbal a nohejbal a holky volejbal. Zbytek dětí tvořil z hmoty, která je podobná modelíně, různé korálky a přívěšky. Ty se později vypálily, aby ztvrdly. O půl sedmé byla večeře, která nám moc chutnala. Po večeři jsme připravili pro naše francouzské kamarády ,,český večer'', kde jsme jim nabídli české tradiční jidlo jako např. utopence, bramboráky, koláče, koblihy a kyselé okurky. Naučili jsme je také českou písničku ,,Měla babka čtyři jabka'' a k této písničce i malý taneček ,,mazurku''. Po ,,Českém večeru'' jsme odešli do chatek a v 22:00 byla večerka. Druhý den ráno jsme všichni vstávali okolo 08:00 a v 08:30 byla snídaně. Poté jsme se rozdělili do skupinek a dostali úkoly. Jeden z nich je i psaní tohoto blogu.

We tasted Traditional Czech food, we learned ,,Mazurka'' and sang ,,Měla Babka čtyři jabka''. We played Traditional Czech sports and games. And the French loved the potato cakes and the poppy cakes.

Le mardi après-midi, après avoir mangé à la cantine (soupe pommes de terre ...assez bon) nous avons fait du sport (football, volleyball, ping pong...) il pleuvait mais c était sympa. Ensuite pour ceux qui ne voulaient plus jouer, il y a eu un atelier perles, ce qui était très amusant. Puis nous avons fait ce que nous voulions pendant un petit moment en attendant le dîner.
Soirée Tchèque après le repas pendant laquelle nous avons dansé et goûté des plats typiques. Puis pour terminer la soirée nous avons fait un jeu d imitation.La soirée s' est terminée à 21h et nous avons ensuite pu profiter d'un temps de liberté jusqu'à l'extinction des feux à 22h. C était vraiment super!!!!

No comments:

Post a Comment